Global

OPEC+ Öncesi Petrolde Dalgalı İlerleyiş

Published

on

OPEC+ toplantısı öncesinde Petrol fiyatları dalgalı bir gidişat izliyor. Petrol fiyatlarında, OPEC+’ın Mayıs ayı için üretim siyasetini netleştireceği toplantı öncesinde dalgalı bir yol izliyor.

Batı Teksas Petrolü, perşembe günü %1,6 değer kaybı yaşadıktan sonra %0,2 yükseliş gösterdi. Toplantı öncesinde planlanan OPEC+ oturumunda, grup bu sene için talep tahminlerinde düşüş yaparken pandemi döneminde oluşan stok fazla durumunun büyük kısmının gelecek çeyreklerde tüketmesini bekliyor.

Ekonomik veriler ve tahminler ise petrol isteklerinde toparlanmaya yönelik gidiyor. Çin’in imalat belirtileri 51,9’a yükseliş gösterirken IMF gelecek hafta küresel büyüme için tahminini yenileyecek.

Petrol, Covid-19 salgınındaki yükselişin beklenen talep üstünde baskı oluşturması ile son haftalarda gerileme yaşadı. IHS Markit’in bilgilerine göre benzin satışları salgın öncesi düzeylere doğru ilerlerken yükseliş gösteren dolar emtia fiyatları üstünde baskı oluşturuyor.

Mayıs ayı vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, %0,2 yükselme ile varil başına 60,68 dolara geldi.

Mayıs ayındaki vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, %0,1 yükseliş yaşayarak varil başına 64,20 dolara seviyesine ulaştı.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version