Global

ABD Başkanı Joe Biden’nin Harcama Planının İlk Detayları

Published

on

ABD Başkanı Joe Biden’ın yeni altyapı harcama planına ait ilk ayrıntılar, kurumlar vergisinin yükseleceğine işaret ederken, hangi sektöre yaklaşık olarak ne kadar yatırım bölünmesi yapılacağını da açığa çıkarıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, 2,25 trilyon dolarlık yeni altyapı hedefini kamuoyuna bildirmeye hazırlanıyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Biden’ın hedefi ülkeyi iklim krizi ve Çin’in otoriterliği ile ilgili sorunlara karşı birleştirmeyi hedefliyor. Dört kademeden oluşan sekiz senelik yatırım planı ulaşım için 620 milyar dolar harcama olacağı planlanırken temiz su ve hızlı internet gibi altyapı projelerine ise 650 milyar dolarlık bir harcama yapılacağı ifade ediliyor.

Paketin 580 milyar dolarlık kısmı ile Amerika’daki üretimi kuvvetlendirmeyi hedefleyen Biden, 400 milyar dolarlık kısım ile de yaşlı ve engellilerin bakımını daha iyi hale getirmeyi planlıyor.

Yapılan bilgilendirmede, planlanan yatırımların ilerideki 15 yıldaki vergi artışları ile sağlanacağı dile getirildi.

Planla birlikte ABD kurumlar vergisinin %21’den %28’e çıkarılması ve şirketlerin küresel kazançları da %21 oranında asgari vergi getirilmesi bekleniyor.

Biden planın ayrıntılarını eski bir sanayi şehri olarak bilinen Pittsburgh’da söyleyecek. Bu konumun seçilmesinin nedeni ise şehrin yeni endüstriler ile birlikte bir cazibe merkezi haline getirerek, yeni plan için örnek oluşturmayı güçlendirmek.

Biden Cumhuriyetçi Parti’den farklı değerlendirmelerine açık olduğunu ifade ediyor ancak planın Senato’dan geçerek yasalaşma durumuna gelmesi için Cumhuriyetçilerin yardımına ihtiyacı yok, salt kalabalık ile plan yasalaşabilir. Ancak Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, planlanan tüm maddelerin bütçenin içine sığmayabileceğini ve fazladan gereklilikler doğurabileceğini dile getirdi.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version