Ekonomi

Merkez Bankası Yatırımcıları İle Toplanıyor

Published

on

Merkez Bankası 1 Nisan Perşembe günü yatırımcı toplantısında yatırımcılarla bir araya gelecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), başkanlık görevindeki değişim sonrasında ilk kez yatırımcılarla bir araya gelme hedefinde.

1 Nisan’da TCMB yerli ve yabancı yatırımcılar ile “Makroekonomik görünüş ve para politikası” başlığı ile video konferans yöntemi ile bir sunum gerçekleştirecek. TCMB 1 Nisan’da saat 14’te yurtiçi yerleşik ekonomistler ile, 16’da ise yurtdışı yerleşik ekonomistlerle birlikte olacak.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’dan ilk söyleşisinde faiz ve enflasyon mesajları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, başkanlığında ilk faiz kararının gerçekleşeceği Nisan ayında veya sonraki aylarda realizasyon Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarında “çabucak faiz indirileceği önyargısını” doğru bulmadığını ifade etti.

Kavcıoğlu, “Nisan veya sonraki aylarda PPK kararı ile ilgili çabucak faiz indirme şeklinde önyargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Yeni periyotta da kararlarımızı kurumsal bir para politikası anlayışı ile beraber enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde almaya devam edeceğiz” ifadelerinde kullanan Kavcıoğlu, “Bu çerçevede şu ana kadar yapılmış olan politika adımlarının etkilerini de fark edeceğiz” diye konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version