Euro

Euro Bölgesi Güveni En Yüksek Seviyede

Published

on

Euro Bölgesi ekonomik güven Mart’ta tahminlerin üstünde yükselme yaşadı. Euro Bölgesi’nde ekonomik güven Mart ayı içinde sert biçimde yükseliş yaparak pandemi öncesi görülen rekor düzeylere ulaştı.

Koronavirüs aşısının düzelmeyi desteklemesi güven endeksinin de artış yapmasında etkili oldu. Avrupa Komisyonu’nun açıkladığı bilgileri göre 19 üyeli Euro Bölgesi’nde güven Şubat ayındaki 93.4’ten 101’e yükseliş yaparak tahminlerini aştı.

Tüm sektörlerde güven yükseliş gösterirken en büyük yükselme ise Almanya’da gerçekleşti. İstihdam endeksi de yükselme durumunda.

Ankette çıkan sonuçlara göre tüketicilerin de ekonomik beklentiler hususunda daha iyimser olduğu gözlemlendi.

Ekonomistler yavaş seyreden aşılamalar ve uzayan karantinaların güven üzerinde sorun oluşturduğunu ifade ediyor. Ancak Avrupa’nın 750 milyar euro’luk kurtarma fonunun ekonomiye yılın ikinci çeyreğinde yardım etmesi beklentileri devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası şirket ve hanehalkını finansman hususunda yardım sözü verdi.

Bloomberg anketine göre bölge ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde katı karantina kuralları nedeniyle yüzde 1 daralması bekleniyor.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version