Dolar

Türk Lirası gelişen Ülkelerle Birlikte Gerileme Yaşadı

Published

on

Türk Lirası gelişen ülkelerle beraber gerileme yaşadı. Küresel piyasalarda risk iştahının az olması dolarda yükselmeyi beraberinde getirirken, Türk Lirası da gelişen ülke para birimleriyle beraber gerileme kaydetti.

Hafta başında pozitif ayrışma tablosu ile başlangıç yapan Türk Lirası’nda seansın ilerleyen zamanlarında yön değişti.

Yeni haftanın ilk işlemleri gerçekleşirken 8,02’nin altını test eden Dolar/TL kuru sonrasında 8,17 düzeyinin üstünü gördü. Dolar Endeksi yükseliş kayıt edilirken, gelişen ülke para birimlerinde düşüşe geçen Meksika pesosu ve Türk Lirası öncülük etti.

Türkiye’nin risk primi 465 baz puandan işlem alırken, gösterge tahvil faizi %19,28 düzeyinde.

Türk Lirası Hakkında TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun İlk Açıklaması

TCMB Kavcıoğlu, başkanlık görevinde bulunduğu günler içinde ilk faiz kararının verileceği Nisan ayında veya sonraki aylarda realizasyon Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarında “hemen faiz düşeceği önyargısını” doğru bulmadığını ifade etti.

Soruları yazılı olarak cevaplayan Kavcıoğlu, “Nisan veya daha sonraki aylarda PPK kararı ile ilgili hemen faiz indirilecek biçimde önyargılı bir yaklaşımı uygun bulmuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Yeni devirde de istikrarımızı kurumsal bir para politikası düşüncesi ile beraber enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacak biçimde almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Kavcıoğlu, “Bu çerçevede şu zamana kadar atılmış olan politika adımlarının etkilerini de takip edeceğiz” diye konuştu.

Görev değişikliğinin yapılmasından sonra ilk defa bir konuşma sağlayan Kavcıoğlu, Merkez Bankası’nın %5 enflasyon hedefine sıkı sıkıya bağlı olduğunu ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version