Global

Süveyş Krizi Sona Eriyor, Dikkatler Los Angeles’ta

Published

on

Süveyş krizi çözüme kavuşuyor. ABD’nin Los Angeles ve Long Island limanlarında, geçtiğimiz hafta Süveyş Kanalı’nda meydana gelen gemi kazası ardından olduğu gibi yaşanan sıkışıklık, Amerikan şirketleri için tehdit oluşturuyor

Küresel ticarette Süveyş Kanalı’nın tıkanmasına sebep olan geminin yarattığı malum kriz çözüm yoluna girerken, dikkatler şimdi de ABD’nin Los Angeles limanındaki uzun bekleme sürelerine çevrildi.

San Pedro körfezinde gemi trafiğini teftiş eden görevliler, Pazar gününden beri Los Angeles ve Long Beach, California’daki limanlarda 26 konteyner gemisi yük boşaltmak için beklediğini belirtti. Geçtiğimiz hafta 20 gemi beklemedeydi. 3 gün içinde de 14 geminin daha limana ulaşıp sıraya girmesi öngörülüyor.

Los Angeles limanından gelen bilgiye göre limana yanaşmak için tahmini bekleme süresi 7.7 gündü. Bu hafta ise 7.9 güne yükseldi. Şubat ayında bekleme süresi ortalama 8 güne yükselmişti. Ekim ayının sonunda başlayan sıkışıklığın ekipman ve istihdamda azalma sebebiyle sona ermesi şimdilik zor görünüyor.

2021 yılının Ocak ve Şubat ayında toplam 2 limana 1.59 milyon adet 6 milyon konteyner gemisi yanaştı. Bu, geçtiğimiz yıla göre yüzde 29 artış anlamına gelmektedir. Mart ayı ise genelde ithalatın en sakin olduğu aylardan biri oldu.

Süveyş Kanalı‘nda 24 Mart’ta büyük konteyner gemisi, kıyıya çarparak kaza yapmış ve iki taraflı olarak trafiğin durmasına sebebiyet vererek yaklaşık 450 geminin giriş çıkışını engellemişti. Gemi bugün hareket ettirildi fakat kanalın ne zaman trafiğe açılacağı belirsiz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version