Global

Covid-19 Risk Grubu İllerin Tedbirleri Değişti

Published

on

Covid-19 risk haritasının belirtilmesi sonrasında Türkiye genelinde 64 ilin ris grubunun değişmesi sebebi ile bu illerde uygulanan önemler de değişecek.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı Covid-19 verileri ile hazırlanan yeni risk grafiğine göre, çok yüksek riskli grubunu belirten kırmızı gruptaki illerin sayısı, nüfusun %80’ini meydana getiren 58 şehre ulaştı.

Çok yüksek şehirlerde ve yüksek riskli olan 70 şehirde, hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması, cumartesi ve pazar günleri uygulanacak.

Ülke genelinde her gün için geçerli olan21.00 ile 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlamasına yükümlülüğünü sürdürecek.

Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kuruluşlarda, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim hayatı devam edecek.

Kırmızı renkle belirtilen çok yüksek, turuncu renkle belirtilen yüksek riskli illerde, 8.sınıf hariç ortaokullar ve 12.sınıflar dışında diğer lise kademeleri kapalı kalacak.

Covid-19 Haritasında Renk Ayrımı Olmaksızın Restoranlar 19.00’a Kadar Açık

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, çay bahçesi gibi hizmet veren yerler, renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye genelinde %50 kapasite ile 07.00 ile 19.00 zaman aralıkları arasında, kurallara uygun şekilde hizmet sağlayabilecek.

Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler için düşük ve orta riskli şehirlerde 09.00 ile 19.00 saatleri içinde faaliyetlerini sürdürebilecek, yüksek ve çok yüksek riskli şehirlerde ise bu tesisler kapalı tutulacak.

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğün eylemleri, düşük ve orta riskli şehirlerde 100 kişi, yüksek ve çok riskli yerlerde ise 50 kişiyi geçmemek şartı ve 1 saati aşmamak kaydı ile yapılabilecek.

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kurumların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli şehirlerde katılımı 300 kişi aşmamak kaydı ile yapılabilecek.

Ramazan Ayında Yeni Tedbirler

Ramazan ayının başlangıcı olan 13 Nisan Salı gününden itibaren ay boyunca, ülke genelinde, risk haritası göz önünde bulundurulmadan hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye çapında lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacak. Yine ramazan ayı boyunca ülke çapında toplu şekilde iftar ve sahur gibi aktivite yapılamayacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version