Dolar

Dolar TL Yükselişte Yüzde 1’i Aştı

Published

on

Dolar TL yükselişte yüzde 1’i aştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) gerçekleşen başkan değişimi sonrasında ilk işlem gününde yükselme kaybı yaşayan dolar/TL kuru yeni günde de yukarı taraflı hareket gösterdi.

Dolar/TL ‘de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığında gerçekleşen değişiklik sonrasında süren yükseliş ivmesi haftanın ikinci gününde de etkisini gösterdi.

Kurda yükselme yüzde 1’i geçerken, 7,94 seviyesinin de üzeri test edildi.

TCMB’deki görev değişiminin sonrasında ilk işlem gününde dolar/TL’de ilk kotasyonlarda %16’ya varan yükselme kaydedilmiş ve 8,47 seviyeleri kayıt edilmişti. Kurda dalgalı bir gün gerçekleşirken kapanışta 7,80 civarında olmuştu.

BIST 100 endeksi işlem gününe yüzde 10’a yakın kayıp ile tamamlarken, Türkiye’nin 10 senelik lira cinsi tahvil getirisi 483 baz puan yükseliş göstererek yüzde 18,89’dan kapandı. Aynı vadedeki dolar cinsi tahvil kazancı ise bir günde 138 baz puan tırmandı.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi rekor günlük yükseliş ile 455 baz puana yükseldi. Dolar/TL’nin 3 aylık opsiyon volatilitesi de %32’ye ulaştı.

Renaissance Capital sene sonu dolar/TL tahminini 7,5’ten 9’a çıkarıldı. AllianceBernstein’den Shamaila Khan karar sonrasında Türk tahvillerinin, gelişen ülkeler içinde en düşük cazibeye sahip tahviller haline geldiğini ifade etti. Türk Lirası’ndaki düşüşün gerçekleşmesi enflasyona sebep olacağına da dikkat çekti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version