Ekonomi

MÜSİAD: Daha Fazla Faiz Artışı Olmamalı

Published

on

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, iktisadi reform paketi üzerine yaptığı değerlendirmede, “Gıda enflasyonu kamu aracılığı ile baskı altında tutulmamalı ve enflasyonla mücadele için daha fazla faiz artışı yapılmamalıdır.” dedi

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, iş dünyasının ekonomik düzeltme paketini nasıl karşılandığı hakkında yorumlarda bulundu.

Kaan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ifade edilen yeni ekonomi reform paketinin iş dünyası açısından memnuniyet verici olduğunu söyledi. Reform paketinde iş dünyasının birçok istek talebinin olumlu yaklaşıldığını dile getiren Kaan, “Pakette önümüzü açacak maddeler var.” İfadesini kullandı.

Gıda enflasyonunun kamu tarafından baskı altında bulunması gerektiğinin altını çizen Kaan, “Enflasyonla mücadele için daha fazla faiz artışı olmamalıdır.” dedi.

Türkiye’nin 2021 yılı büyüme düzeyinde ifadelerde bulunan Kaan, Türkiye’nin güçlü büyüme trendinde bulunduğunu ve bu yıl yüzde 4-5 büyüme gerçekleşebileceğinin vurgusunda bulundu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version