Piyasalar

Hazine ve Maliye 3,85 Milyar TL Borçlandı

Published

on

Hazine ve Maliye 3,85 milyar TL borçlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 ve 10 yıl vadeli tahvil ihraçlarıyla birlikte toplamda 3,85 milyar TL’lik borçlanma gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı iki tahville Mart ayı borçlanma programını sürdürdü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 7 yıl vadeli değişken faizli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin tekrardan ihracında 1,40 milyar liralık öneri doğrultusunda 872,9 milyon liralık satış gerçekleştirdi. İhalede dönemsel faiz yüzde 7,09 seviyesine geldi.

Hazine’nin gerçekleştirdiği 10 yıl vadeli 6 ayda bir yüzde 5,85 sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin tekrardan ihracında ise 2,99 milyar liralık teklif verilirken, net satış 1,48 milyar lira oldu. İhalede bileşik faiz yüzde 14,29 olarak güncellendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığından İhale öncesi 1,5 milyar TL’lik satış

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ihale öncesi yedi yıl vadeli değişken faizle tahvilde kamuya satış yapılamazken piyasa yapıcıların 676 milyon TL teklifine karşılık 400 milyon TL sattı.

10 yıl vadeli her altı ayda bir sabit kupon ödemeli tahvilde ise ihale öncesinde kamuya 600 milyon TL, piyasa yapıcılara 500 milyon TL satış yapıldı. Bu tahvilde piyasa yapıcılar 771 milyon TL teklifte bulundu.

Daha fazla piyasa haberleri için; https://bugunfinans.com/piyasa/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version