Global

NFT Son Dönemin Popüler Kripto Parası

Published

on

NFT (Non-Fungible Tokens) türkçe karşılığı değiştirilemez anlamına gelen, spor koleksiyon kartlarından sanal emlakçılığa, hatta dijital spor ayakkabılara kadar çeşitli somut ve somut olmayan öğeleri temsil eden dijital varlıklardır.

Pokemon kartı veya nadir basılmış bozuk para gibi fiziksel bir koleksiyona karşın dijital bir koleksiyona sahip olmanın temel faydalarından biri, her NFT’nin onu diğer NFT’den farklı ve kolayca doğrulanabilir kılan ayırt edici bilgiler içermesidir. Bu, sahte koleksiyon parçalarının üretilmesini anlamsız hale getirir, çünkü her ürün orijinal üreticisine kadar takip edilebilir. Diğer bir deyişle NFT, fiziksel dünyadaki koleksiyon parçalarının dijital yansımaları olarak tanımlanabilir.

Diğer kripto paraların aksine, NFT’ler birbirleriyle takas edilemezler. Bunun sebebi her NFT tıpkı parmak izi gibi birlerinden farklıdır. Genellikle Ethereum altyapısında oluşturulan bu dijital varlıklar, ERC-721 ve ERC-1155 belir teçlerinin standartlarına göre oluşturulur.

NFT’ler, oyun ve koleksiyon sahasında devrim yarattıkları için hem kripto kullanıcıları hem de şirketler arasında oldukça popüler hale geldi. Kasım 2017’den bu yana, NFT’lere toplam 174 milyon dolar harcandı.

Tüm varlıklar gibi, arz ve talep fiyat için temel piyasa etkenleridir. NFT’lerin kıt doğası ile oyunculardan, koleksiyonculardan ve yatırımcılardan gelen yüksek talep nedeniyle, insanlar genellikle yüksek meblağlar ödemeye hazırlardır.

Daha fazla kripto para haberi için; https://bugunfinans.com/kripto-para/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version