Güncel Haberler

Küresel Piyasalarda ‘rotasyon’ Değişimi

Published

on

Küresel piyasalarda ‘rotasyon’ bağlantısı yaşandı. ABD’de yatırımcıların geçen seneye göre düşük başarım gösteren sektörlerde değer araması tahvil baskısının sürdüğü sürece hisse senedi piyasalarında düzensiz bir görünüşe sebep oldu. Çin’de ise piyasalara devlet fonlarının karışmasına  dikkat çekti.

Küresel piyasalar, yeni bir işlem günü başlangıcında ABD’de ‘değerleme rotasyonu’ temasının göstergelere sebep olduğu düzensiz görünüşün etkisini hissediyor.

ABD 10 yıllık tahvil kazançları bu sabah saatlerinde yüzde 1,60 seviyesinin altında işlem yaparken yatırımcılar tahvillerin yönü için ciddi önem taşıyan iki gelişmeye dikkat kesilmiş durumda. ABD’de Çarşamba günü şubat ayı enflasyon verileri açıklanması bekleniyor ve geçtiğimiz günlerdeki başarısız 7 senelik tahvil ihracının sonrasında, 10 ve 30 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

Bunun öncesinde Wall Street göstergelerinde Pazartesi gününü karışık bir görünüm ile kapattı. Dow Jones yüzde 0,97 yükseliş gösterirken, S&P 500 yüzde 0,54, Nasdaq yüzde 2,41 oranında geriye yöneldi. Nasdaq’ın negatif ayrışmaya sebebiyet veren teknoloji hissesi satış değişkenliğinde, yatırımcıların ‘değerleme rotasyonuna’ gitmesi etkili bir durum oldu.

AllianceBernstein Kıdemli Hisse Portföy Yöneticisi Valerie Grant piyasalardaki değişikliğin çoğaldığına dikkat çekerek, “Geçen seneye görece düşük performans gösteren sektör hisselerinde ralli görüyoruz ve bu da rotasyonun bir parçası” değerlendirmesinde bulundu.

Küresel piyasalarda ‘milli takım’ müdahalesi

Nasdaq ve diğer ABD endeksleri vadeli işlemlerde bu sabah saatlerinde yükseliş gösterirken. Asya Borsalarında da Hong Kong ve Tokyo borsaları önderliğinde değer kazanımı sağlandı. Bir ara yüzde 3,2’ye kadar düşüş yaşayan Çin CSI 300 endeksi, devlet destekli fonların alıma geçiş yaparak piyasalara müdahale etmesi sonucu ile kayıplarını sildi ve yatay düzeye dönüş sağladı. Çin’de ‘Milli Takım’ adı ile bilinen fonlar, “Pekin’de Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantıları devam ederken, istikrarı korumak için” araya girdiler.

Emtia bölgesinde ise Brent petrolün varili 70 doların altına geri gitti.

Daha fazla piyasa haberi için; https://bugunfinans.com/piyasa/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version