Global

Kripto Paralar Saptırmaya Fazlasıyla Açık

Published

on

Kripto Paralar üzerinde yaptığı açıklama şok etkisi yarattı. Antivirüs programının yaratıcısı olarak da tanınan John McAfee kripto para camiasında deprem etkisine sebep oldu. Birçok kişi onun adına borsa kuruluşuna şikâyette bulundu. John McAfee ile ilgili yapılan suçlamalar ise kripto paraların değer seviyesini yükseğe çıkarmaya çalışması. Hem kendisi hem de koruması sosyal medya hesapları üstünden birden fazla açıklama yapmıştı.

Bu açıklamalarda dikkat çekecek derecede bazı kripto para birimlerinin değer seviyesini açıkça yükseltmeye çalıştığı görülüyor. Elbette burada çok büyük bir sorun olduğu görülmüyor. Birçok borsa kullanıcısı konu ile ilgili fikirlerini sunabiliyor. Fakat başını derde sokmasına neden olan asıl problem yükseliş ile beraber büyük satış yapması.

Blockchain teknolojisi bulunduğumuz dönemin en büyük teknolojileri içinde yer alıyor. Hem üst düzey güvenlikte olması hem de kripto paraların yapımı için tercih edilmesi blockchain’a ayrı bir değer katıyor. Ancak kripto paralar ne yazık ki böylesi bir teknoloji için kullanımı yapılamıyor.

Bunun yerine daha fazla spekülasyon için kripto paralar tercihleri yapılıyor. John McAfee bunlar içinde en çok bilinen birisi olarak görülüyor. İspanya’da kendisi üzerine çok farklı vergi suçlamaları bulunuyor. Ayrıca yine ABD’de buna benzer suçlamalar şahsına yöneltiliyor. Bu sebep ile İspanya onu ABD’ye teslimiyetini gerçekleştirebilir.

Koruması Jimmy Gale Watson’ın avukatı duruşmada, “Jimmy Watson madalyalı gazi ve eski deniz komandosudur. Başka insanların hakları ve özgürlükleri için savaşmış ve şimdi de bugün mahkemenin bu hakları kendisine vermesini bekliyor olması hakkıdır.” açıklamasında bulundu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version