Global

ABD Senatosu’ndaki Destek Paketine Geri Sayım

Published

on

ABD Senatosu’ndaki destek paketine geri sayım başladı. ABD ekonomisini yeniden hızlandırmak için açıklanan 1.9 trilyon dolar değerinde teşvik paketine ait oylama hafta sonuna aktarıldı.

ABD Senatosu’nda Başkan Joe Biden’in ekonomiyi hızlandırmak için açıklamada bulunduğu 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi son aşamada. Sonuncu oylamanın pakete doğru son maliyet planlamalarının yapılmaması sebebi ile hafta sonuna ertelenmesi bekleniyor.

Demokratların Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer’in ilerleyen süreci Çarşamba günü ortaya çıkması bekleniyordu. Fakat tasarının son durumu resmî maliyet tahminleri yapılmadığı için ötelendiği ifade edildiği.

Asgari ücret artışının paketten dışarıya çıkarılmasının yanı sıra Biden Amerikalılara 1.400 dolarlık nakit desteği için bu yardıma erişim şartlarının sıkılaştırılmasını talep eden bazı Demokratlarla ortak noktada buluşmuştu. Bu değişikliklerin de Kongre Bütçe Ofisi’nin toplam bütçe hesaplarını etki altına alabileceğini belirtiliyor.

Ülkede 6 Ocak’taki Kongre binası baskının sonrasındaki 2 ay Federal Soruşturma Bürosu aşırılık yandaş milis bir grubun yine Kongre binasına saldırabileceği hususunda uyarılarda bulunurken Senato çalışmalarına devam ediyor. 6 Ocak’ta Trump’a sempati besleyen kişilerce yapılan Kongre baskınında 5 kişi yaşamını yitirmişti.

İki Kongre üyesi, Temsilciler Meclisi’nde bugün yapılması hedeflenen oturumun tehdit sebebi ile iptal edildiğini dile getirdi. Senato’daki yardım paketi görüşmelerinin hafta sonu yapılması beklenirken tehdit nedeni ile bu sürenin de ileri tarihlere ertelenebileceğini ifade edildi.

Daha fazla haber okumak için; https://bugunfinans.com/category/global/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version