Ekonomi

Bugün Borsada Yükselen ve Düşen Hisseler

Published

on

Dün günü 1.528 puandan yatay kapanış gösteren BİST 100, haftanın ortasında %0,65 yükseliş ile 1.538 puandan başlangıç yaptı. Endeks günün ilk bölümünde 1.553 puana yükseldi ve bu hafta %5,5 değer alarak geçen haftaki kayıp düzeyinin büyük kısmını yok etti.

Bugün borsada en yüksek BİST Leasing ve Faktöring göstergesi yükseliş yaşıyor. Endeksin bu haftaki kazancı %16’yı geçti ve endeks içinde VAKFN bu hafta %33 yükseliş ile en çok primlenen hisse olmayı başardı.

BİST Basit Metaller bugün en çok yükseliş düzeyi yaşayan bir diğer endeks ve günlük kârı %3’ün üstünde oluşurken endeks içinde en çok primlenen hisselerse DOKTA, KRDMD ve BRSAN oldu.

Bu hafta %8 primlenen BİST Ulaştırma yönünde ise CLEBI bu hafta %28 kazanç ile en çok primlenen hisse oldu. PGSUS ise bugün %1 üstünde düşüş göstererek negatif ayrışıyor.

Dün günü 1.398 puanla kapatan BİST Bankalar bugün güne %0,65 puan düzeyi ile başladı ve günün ilk çeyreğinde en yüksek 1.433 puana ulaşarak haftalık bazda %5 primlendi.

Borsada Gün İçindeki İlk Yarıda En Çok Yükselen Hisseler:

  • Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş (IS:BOSSA), hissenin bu haftaki kâr düzeyi %19, yılın başındaki getirisi ise %36.
  • Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (IS:GOZDE), bu hafta %27 primlenen hisse sene başı itibari ile daha pozitif tarafa geçmiş durumunda değil.
  • Idealist Danışmanlık A.Ş. (IS:IDEAS), senenin en çok getiri sağlayan hisselerinden ve sene başı kazancı %247.
  • Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş. (IS:AYES), bu hafta %18, yıl başı itibari ile %21 primli.
  • Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. (IS:KONTR), bu hafta %33 primli olan hisse de bu yılın en çok kâr sağlayan hisselerinden, sene başı itibari ile kazanç durumu %317.

En Çok Düşüş Yaşayan Hisseler:

  • Seyitler Kimya Sanayi A.Ş. (IS:SEYKM), bu hafta %18 düşüş yaşayan hissenin yıl başı itibari ile kazanç seviyesi %37.
  • Casa Emtia Petrol Kimyevi ve Turevleri Sanayi ve Ticaret AS (IS:CASA), bu hafta %22 düşüş durumunda, ancak sene başı getiri düzeyi %72.
  • Osmanlı Menkul Degerler A.Ş. (IS:OSMEN), bu hafta %11 geriye giden hissenin sene başı getirisi %19.
  • Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IS:LINK), bugünkü düşüşe karşı ise hisse bu hafta %10 primli ve yıl başı getirisi ise %69.
  • Sekuro Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş. (IS:SEKUR), bu hafta %5 düşüş durumunda olan hisse de sene başı itibari ile en iyi getiri sağlayanlardan ve kazancı %170.

Günün ilk yarısında borsada işlem hacminin 21 milyar liraya yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version