Brent Petrol

Petrol Ralli Sonrası Kazançlarını Korudu

Published

on

Petrol ralli sonrası fiyatları, petrol stoklarının evrensel olarak azalması ile beraber ralli yaptıktan sonra kazançlarını korumaya aldı.

Petrol fiyatları, bu yılın en yüksek düzeyinde günü kapattıktan sonra kazançlarını koruyor.

Vadeli sözleşmeler, New York piyasasında çarşamba günü yüzde 2,5 yükseldikten sonra varil başına 63 doların üzerine çıktı. ABD ham petrol üretimi, geçen hafta yaşanan soğuk hava dalgasıyla beraber günlük 10 milyon varile kadar gerilerken küresel ham petrol stoklarında da düşüş görüldü.

SBD ham petrolünün diğer vadelerdeki fiyatları içindeki fark yükseliş eğilimine ait işaretler verirken piyasalarda Brent petrolün varil başına 100 dolara ulaşabilme olasılığına dair konuşmalar yer alıyor.

Teksas’ı aşırı derecede soğuk hava etkeninden sonra ABD’li üreticiler ham petrol üretiminin yüzde 80’ine tekrar başlandı.

Petrol fiyatları, üretim aksilikleri ile birlikte sıkılaşan piyasa sebebi ile arka arkaya dördüncü ayı da kazanç ile bitirmeye hazırlanıyor.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex pazarında Singapur saati ile 12:05’te 6 cent güç alarak varil başına 63,28 dolar civarında işlem gördüğü gözlemlendi.

Nisan vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe pazarında, bir önceki oturumda yüzde 2,6 yükselişinden sonra yüzde 0,3 daha yükselerek varil adetine göre 67,21 dolar civarlarında konumunu belirledi.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version