Bitcoin

Bitcoin 50 Bin Dolar Destek Buldu

Published

on

Bitcoin 50 bin dolar desteği buldu. 21 Şubat 58 bin dolar düzeyine yükselen ve dün bu seviyelerden önemli satın alım sağlayan kripto para, Bitcoin’de bugünün fiyat düzeyi ise 50 bin dolar civarına yakın.

Dün hemen hemen 10 bin dolarlık bir mesafe içinde hareketlilik gösteren Bitcoin fiyatı şu vakitlerde 24 saat öncesine bakacak olursak yüzde 10,2 kaybolma yaşayarak 50.844 dolar civarından işlem görüyor.

Ethererum fiyatı da Bitcoin’de yaşanan satın alımdan etkilenerek 1546,53 dolar düzeyine kadar geriledi ve şu sıralarda 24 saat öncesine bakılırsa yüzde 14 kayıpla 1642,21 dolar düzeyinde.

Bitcoin fiyat gerilemesine sebepte ABD Hazine Bakanı Yellen’in kripto paraların terörün finansmanı, kara para aklama gibi legal dışı etkinlikte kullanımı sağlandığı yönünde endişelerinin tekrarlanması ve Bitcoin’in olabildiğince saptırıcı bir varlık olduğu ifadesi de etkili oldu. Bu ifade dışında işlem platformu IG’nin tutabileceği kripto para limitlerine ulaşım sağladığı, bundan sonra alıcıların yeni kripto para satın alım emrinin kabul görülmeyeceğini bildirmesi de satışlara büyük etken oldu. Gerçekleşen düşüşü değerlendiren Enigma Securities analizcileri, yaşanan aşağı hareketin beklenen bir düzenleme olduğunu belirterek, Bitcoin için orta vadeli görünümünün değişmediğini iddia ettiler.

Güney Kore’de Kripto Para Vergilendirmesi

Güney Korekripto para işlemlerinde yılda 2,5 milyon wondan (2.260 dolar) fazla getiri sağlamakta olan yatırımcılardan 1 Ocak 2022’den sonra yüzde 20 vergi alacağını belirtti. Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı ifadelere göre. 2,5 milyon wona kadar olan kazançlar vergiden muaf kalacak. Bu meblağın üstünde kalan kazançlar ise yüzde 20 vergiye tabii tutulacak. Miras yolu ile sahip olunan veya hediye olarak tanımlanan kripto paralarda vergilendirilecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version