Altın

Altın Fiyatı Bu Haftanın En Yüksek Seviyesine Yaklaştı

Published

on

ABD Doları’nın önemli para birimleri karşısında düşüş yaşamasında ve ABD Hazine kağıdı getiri düzeylerinin düşmesinden destek alan altın fiyatı yukarı doğru yükselişini devam ettiriyor.

ABD Doları’nın diğer önemli para birimleri karşısında değer kaybetmesinden ve ABD Hazine kağıt kazançlarının düşmesinden destek alan altın fiyatı yükselişini devam ettiriyor. Fiyat nihai haftanın en yüksek seviyesine yaklaştı. 

Dün 1801-1803 dolar/ons direncini kıran spot altın fiyatı bu sabah 1816,03 dolar/ons seviyesine geldi ve şu sıralarda 1812,16 dolar/ons seviyesinden seyrini devam ettiriyor.

Analistler, Biden’in yeni koronavirüs yardım paketinin Kongre’den onay alması için çalışmalara başlanmasının tekrar ederek enflasyon baskılarını gündeme getirmesi savunma amaçlı olarak altın alımını yeniden gündeme getirdi. ECB Başkanı Lagarde’nin borçlanma maliyetlerinde son dönem içinde yaşanan yükselişten rahatsız olunduğunu alenen işaret etmesi de altın fiyatına destek verdi.

Analistler, Fed Başkanı Powell’in bugün Senato Bankacılık Komitesi’nde yapacağı sunumda bugün konu olacak olan spot altın fiyatı için direnç seviyesi olarak 1822 ve 1841 dolar/onsu hedefliyorlar. Geri çekilmelerde destek 1803 ve 1788 dolar/ons seviyeleri.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version