Global

Bill Gates Bitcoin İçin ‘tarafsız’

Published

on

Bill Gates Bitcoin satın almadığını fakat kripto paraya da muhalif olmadığını ifade etti. Gates bu konuda tarafsız bir tutumu olduğunu ifade etse de bir başka açıklamasında kripto paraların türlü suçların işlenmesinde etkisi olduğunu vurguladı.

Microsoft Kurucusu Bill Gates yaptığı 2 açıklamada Bitcoin ve kripto paralarla ile ilgili fikirlerini dile getirdi.
Gate The Wall Street Journal’de dün ifade ettiği açıklamasında “Kripto paraların çalışma şekli bazı suçların işlenmesine yardımcı oluyor. Bunun olmaması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Bill Gates CNBC televizyonunda katılım sağladığı canlı yayında Bitcoin ile ilgili daha ölçülü konuştu. Bitcoin satın almadığını ifade eden Gates “Bitcoin’e karşı da değilim. Bu konuda tarafsızım. Parayı daha dijital bir şekle getirmek ve transfer ücretlerini düşürmek Gates Vakfı’nın gelişmekte olan ülkelerde yaptığı bir şey” dedi.
Bitcoin fiyatları ile ilgili de açıklama yapan Bill Gates “Bitcoin o anki çılgınlığa veya görüşlere göre yükselip düşebiliyor ve bunun nasıl gelişeceğini tahmin etmemin bir yolu yok” dedi.

TESLA’NIN 1.5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMI

Bill Gates’in bu açıklaması teknoloji hayatında diğer önemli isimlerinin Bitcoin’e talebini yükselttiği bir dönemde geldi. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk Bitcoin ve bilindik olarak kripto paraların en önemli savunucusu olarak ön planda yer alıyor. Tesla ocak ayı içerisinde 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alımı gerçekleştirdi.
Bunun beraberinde Twitter da bilançosuna Bitcoin ilave etmeyi hedeflediğini dile getirdi. ABD basını Apple ve Oracle gibi çeşitli güçlü şirketlerin de benzeri bir hamleye gidebileceğini ifade etti.

Tesla’nın 1,5 milyar dolar yatırım haberi için: https://bugunfinans.com/tesla-15-milyar-dolar-tutarinda-bitcoin-aldi/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version